• Spotify - eventyrforbarn.no
  • Apple Music - eventyrforbarn.no
  • iTunes - eventyrforbarn.no
  • Deezer - eventyrforbarn.no
  • YouTube - eventyrforbarn.no

Hør så mange eventyr du vil

OKSEN FERDINAND

Det var en gang i landet Spania en liten okse som het Ferdinand. Alle de andre små oksene likte å løpe omkring og hoppe og stange hodene sammen, men ikke Ferdinand. Han likte å sitte stille og kjenne duften av blomstene. Han hadde sitt eget sted ute på marka rett under et tre. Der ville han sitte hele dagen og hygge seg med blomstene.

Det hendte at moren hans ble bekymret. Hun trodde han var ensom der han satt alene med seg selv.

 

Hvorfor vil du ikke løpe rundt med de andre oksene, og spenne og stange som de gjør? Men Ferdinand ristet på hodet.
Jeg vil heller sitte her under treet mitt, sa han. Jeg vil kjenne duften av blomstene. Da skjønte moren, at Ferdinand ikke var ensom. Og fordi hun var en klok mor, selv om hun var en ku, så lot hun Ferdinand sitte der og være lykkelig.

 

Årene gikk og Ferdinand ble større og større, og veldig sterk. De andre oksene som hadde vokst opp sammen med ham, de sloss med hverandre hver dag. De stanget hverandre med hornene, og  ønsket at de kunne få komme til byen Madrid, og bli med på tyrefektingen der. Det ønsket de mest av alt. Men ikke Ferdinand; han ville heller sitte stille under treet sitt.
 

En dag kom det noen menn ut på marken der Ferdinand og de andre oksene var. De hadde noen underlige hatter på hodet. De kom helt fra byen Madrid. Nå ville de velge seg den sterkeste oksen og ta den med til tyrefektingen. Alle oksene løp omkring; de ville vise hvor sterke de var. De snøftet og stanget hverandre, og alle ønsket å være den aller sterkeste. Men ikke Ferdinand.

Han visste at ingen ville velge ham, og han brydde seg ikke om det. Han ruslet bort til treet sitt og ville sette seg der.
Men han så ikke ordentlig etter hvor han satte seg, og i stedet for å sette seg i det deilige bløte gresset, så satte han seg rett ned på en BIE!

Hvis du var en bie, og en okse satte seg på deg, hva ville du gjøre da?
ja, Da ville du stikke!


Og det var akkurat det bien gjorde; den stakk! Åh, du kan tro at det gjorde vondt.
Ferdinand hoppet opp og brølte! Han løp rundt og snøftet og peste og stanget mot marken; han var forferdelig sinna og fryktelig sterk.

Da mennene så ham, så tenkte de: Der har vi den sterkeste oksen. Akkurat ham vil vi ha!

Og så tok de oksen Ferdinand med seg i en vogn hele veien til tyrefektingen i Madrid.

Alle kom for å se den sterkeste oksen i landet. Å For en dag det ble! Flaggene vaiet, musikken spilte og folk jublet på arenaen i Madrid.

Først var det en parade.


Der kom Banderilloene med pinner de skulle erte oksen med, så den ble sinna og ville sloss. Og der kom Pikadorene som red på hester og hadde lange spyd, som de skulle stikke oksen med, så den ble enda mer sint og farlig. Og Så kom Matadoren, den stolteste av alle.

Han bukket dypt for alle damene som satt omkring med blomster i håret. Han hadde en rød kappe og et sverd han skulle stikke oksen med, til slutt.


Og nå ventet alle på den forferdelige farlige oksen. Hvem tror Du det var? Ja, det var Ferdinand!

De kalte ham Ferdinand den farlige, og alle var redde for ham. Matadoren var fryktelig redd.
Ferdinand ruslet inn på arenaen, og alle klappet. De tenkte at NÅ skal han brøle og vise hvor farlig han er. Men nei, ikke Ferdinand.


Han så blomster i damenes hatter og hår, og han satte seg ned. Der satt han midt ute på arenaen og koste seg med den deilige blomsterduften.

Banderilloene og Pikadorene prøvde å erte ham opp, men det nyttet ikke.
Matadoren var så sinna at han gråt, fordi han ikke fikk vist hvor farlig han selv var. Han fikk ikke slenge med den røde kappen eller stikke med det gylne sverdet. Derfor gråt Matadoren.

Men Ferdinand satt og hygget seg med blomsterduften. Så de måtte ta ham hjem igjen.


Og nå tror jeg han sitter under treet sitt som før; han kjenner blomsterduften, og han har det fredelig og godt. Jeg tror Ferdinand er lykkelig.  

Tror ikke du?

  • Spotify - Populære Barnesanger
  • Apple Music - Populære Barnesanger
  • Deezer - Populære Barnesanger
  • YouTube - Populære Barnesanger

Hør så mange barnesanger du vil

NORGE NORWAY 98814363 Eidsvoll