top of page

Musen Som Ville Lære å Bjeffe
Forfatter:
Christopher Thaulow-Landmark

Det var en gang en liten mus som bestemte seg for å prøve noe helt nytt. Den ville lære seg å bjeffe! Musen hadde sett hvordan katten reagerte når nabohunden bjeffet, så den tenkte at hvis den kunne bjeffe, ville den skremme bort den skumle katten som alltid lurte rundt i hagen og jaktet på den.

 

Musen begynte å observere nabohunden nøye. Den la merke til hvordan hunden løftet hodet og utstøtte en lyd som hørtes ut som: Voff, voff.

eventyr musen som ville lære å bjeffe mestring natta historie mestre barnehage barnebok mus katt hund lese tekst
  • Musen som ville lære å bjeffe

Musen prøvde å etterligne lyden så godt den kunne, men klarte bare å si:

- Pip, pip. 

Uansett hvor vanskelig det var, ga den ikke opp. Den øvde hver dag ved å gjenta:

- Voff, voff.

En solfylt morgen, da solen akkurat hadde stått opp, hørte musen en lyd i nærheten. Det var katten som listet seg rundt i buskene.

Musen visste at dette var den store sjansen! Den stakk hodet ut av musehullet, trakk pusten dypt og gjorde sitt aller beste forsøk på å bjeffe.

 

VOFF-VOFF! bjeffet musen høyt. Katten ble så redd at den nesten hoppet ut av pelsen sin. Den satte i et hyl, og løp så fort den kunne, bort fra hagen, og inn i skogen. 

 

Musen var så stolt av seg selv. Endelig hadde den klart å bjeffe som en hund. Nå kunne den nyte hagen uten å bekymre seg for katten.

 

Musen lærte, at selv om den er liten, kunne den oppnå store ting hvis den bare prøvde hardt nok.

Barneforlaget

Gradient bakgrunn
bottom of page