top of page

Elefanten i Korpset

I en skog, vest i Afrika, bodde det en ung elefant som het Ellie. Ellie Fantus.

 

Ellie var ikke som de andre elefantene i flokken. Mens de trampet gjennom skogen og brukte snabelen til å plukke blader og frukt fra trærne, hadde Ellie en helt spesiell drøm - hun ønsket å spille trompet med snabelen i skolekorpset.

 

Hver dag satt Ellie og lyttet til de fjerne lydene av skolekorpset som øvde i landsbyen. Lyden av messinginstrumentene og den harmoniske musikken fylte henne med en følelse av glede, men også lengsel. Hun drømte om å kunne være en del av den vakre musikken med sin egen unike stemme - eller snabel, i hennes tilfelle.

Ellie visste at det ikke ville bli enkelt. Elefanter har aldri spilt i et skolekorps før, og det hele virket som en umulig drøm. Likevel nektet hun å gi opp håpet. 

Ellie øvde i flere måneder ved å lage lyder med snabelen og prøvde å etterligne tonene hun hørte fra korpset så godt hun kunne.

elefanten i korpset skolekorps trompet tekst eventyr for barn lese
  • Elefanten i korpset - Spotify

En dag bestemte hun seg for å oppsøke skolen der korpset øvde. Med en snabel som dirret av spenning, marsjerte hun mot skolegården.

 

Da hun kom frem, ble hun møtt med nysgjerrige blikk. Ingen hadde sett en elefant som ønsket å spille trompet før. Hvertfall ikke i et musikkorps.

Men Ellie lot seg ikke skremme. Hun gikk rett bort til dirigenten og sa:

- Jeg heter Ellie Fantus og jeg ønsker å spille trompet i skolekorpset.

Dirigenten ble veldig imponert. Selv om det var uvanlig å ha en elefant i korpset, bestemte han seg for å gi henne en sjanse.

 

Med veiledning fra dirigenten og støtte fra de andre i korpset, begynte Ellie å lære seg å spille trompet med snabelen. 

Det var vanskelig i begynnelsen, men hun ga ikke opp. Hun øvde hver eneste dag, og gradvis begynte hun å mestre kunsten å spille.

 

Til slutt kom den store dagen for skolekorpsets konsert. Hele landsbyen kom for å høre på.

Ellie var nervøs. Med en konsentrert mine og et bestemt blikk begynte hun å blåse.

Tonene som kom ut av snabelen fylte skolegården med en helt nydelig lyd som ingen haddexhørt maken til. Publikum stirret i forbauselse og beundring mens Ellie spilte og når konserten var over, brøt de ut i en storm av applaus og jubel.

 

Fra den dagen av ble Ellie kjent som den musikalske elefanten som hadde overvunnet alle hindringer for å følge drømmen sin. Og hver gang hun spilte, minnet hun alle om viktigheten av å tro på seg selv og forfølge sine drømmer - uansett hvor uvanlige de kunne virke.

Barneforlaget

bottom of page