top of page

Hiskias Gull
Redigert av: Gunhild Sophie Thaulow-Landmark

Den syriske kongen feide gjennom Israel med hæren sin. Han omringet byene, brant avlinger, og tok til fange alle som ikke greide å flykte. Israelittene ble tvunget til å arbeide som slaver.

 

På denne tiden kom det en ny konge på tronen. Hiskia. Han var ikke bare en klok og tapper konge. Han adlød Guds bud, og forlangte at folket fulgte dem.

 

Kong Hiskia sendte bud på Assyrerkongen Sankerib, og ba ham trekke hæren tilbake. 

- Du skal få alt du ønsker, bare du trekker styrkene ut fra landet mitt!

Sankerib forlangte store mengder med gull og sølv, og Hiskia ga ham alt som fantes i tempelet, og i skattekammerne på slottet.

 

Sankerib tok imot gavene, men i stedet for å trekke styrkene ut av Judea, sendte han en stor hær til Jerusalem. Han ba soldater om å omringe byen, og krevde at Kongen overga seg.

hiskias gull jessaia sankerib barnebibelen bibel barn krle det gamle testamentet
  • Hiskias Gull

Så sendte han hærføreren, kommandanten og hoffsjefen mot Kong Hiskia. De stilte seg opp og ropte til folket:

- Kongen deres tror Herren vil berge dere. Har kanskje andre folks guder reddet sine land fra assyrerkongens hånd? Hvorfor skulle Herren berge Jerusalem?

Da kong Hiskia fikk høre dette, ble han fortvilet og rådvill. Han oppsøkte profeten Jessaia i tempelet, og ba til Gud.

- Herre, Israels Gud! Du alene skapte himmel og jord. Assyrias konge håner deg. Frels oss fra all hans vold, så alle ser hvem som er den eneste Gud.

- Ikke vær redd, sa Jesaja. Herren vil forsvare deg, og byen vil ikke bli okkupert. Assyrerkongen vil bli tvunget til å dra hjem!

 

Den natten gikk Herrens engel inn i den assyriske leiren, og flere hundre tusen ble drept. Da folk sto opp neste morgen, fikk de se alle de døde. Sankerib ble forferdet og flyktet hjem igjen, og siden holdt han seg i ro resten av livet.

 

Det var ikke gull eller sølv som reddet Israel fra Assyrerkongen og hans hær, men Gud som hørte Hiskias bønn i tempelet. Bare nan kunne verne byen, og berge den.

Barneforlaget

hør barnebibelen

  • Spotify - Bibel For Barn
  • YouTube - Bibel For Barn
  • Apple Music - Bibel For Barn
  • Tidal - Bibel For Barn
  • Bibel For Barn | Deezer
  • Bibel For Barn | Amazon
bottom of page